Welcome to visahub a immigration company

Talk to expert

+1 800 123 4567

Apply Now

İSTANBUL AVCILIK ve ATICILIK SPOR KULÜBÜ, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve silah arkadaşlarının,emperyalist güçlere karşı Anadolu’da başlattıkları TÜRK İSTİKLAL SAVAŞI’NIN ilk direniş hareketi olan KUVAYİ MİLLİYE ‘ye destek olmak amacı ile 1921 yılında (İSTANBUL AVCILIK KURUMU ) adıyla kurulmuştur. KURTULUŞ SAVAŞI süresince İstanbul’dan Anadolu’ya silah,mühimmat sevkiyati yapan ve sayısız yararlıklar sağlayan kurum,1928 yılından itibaren BEDEN TERBİYESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ‘ne bağlı olarak,bugünkü kuruluş şekli ve adıyla (AVCILIK VE ATICILIK SPOR KULÜBÜ) hüviyetinde olan kulübümüz kurulmuştur.

İstinye’deki Tesislerinde Türk sporuna hizmet etmektedir. Birçok milli atıcının yetiştiği ve bugün’de bünyesinde birçok milli Sporcu Dünya Avrupa ve Balkan Şampiyon ve rekortmenlerini bulunduran kulübümüz Milli Takımımıza en Fazla sporcu vermenin gururunu yaşamaktadır. YAPTIĞI HİZMETLER VE AMAÇLARI İSTANBUL AVCILIK ve ATICILIK SPOR KULÜBÜ, 1928 senesinden beri gerek Avcılık gerekse Atıcılık Dallarında büyük hizmetler vermiştir. Avcılık dalında verdiği hizmetleri kısaca özetlersek: Ülkemizde bugün 4 milyon civarında av meraklısı olduğu tahmin edilmektedir. Böyle geniş bir kitle tarafından benimsenmesine rağmen avcılıkla ilgili gerek teknik gerekse yazım ve anı türlerinden eser sayısı çok kısıtlıdır. Dolayısıyla bütün bu bilgilerin avcılara iletilmesi ve öğretilmesinin gerek doğal yaşamı gerekse yaban hayatını koruma açısından çok önemi vardır. Bu aynı zamanda vatan borcu kadar kutsal bir görevdir. Avcılık teknik bilgilere ve ayrıntılara özen göstermeyi,kullanılan silahı ve mermileri iyi tanımayı gerektirir.Avcılık bir disiplin işidir. Acımasız iklim ve doğa koşulları ile iç içe yaşayan avcı bütün bu kuralları en iyi şekilde bilmek ve uygulamak zorundadır.

Kulübümüz Türkiye’de İlk defa (AVCI EĞİTİM KURS VE SEMİNERLERİ DÜZENLEMEKTEDİR ) Yukarda genel avcılık prensiplerinden bahsederken kulübümüz bünyesinde 1000 in üzerinde üye bulundurmaktadır ve bu üyelerin % 80 ‘ i avcıdır.Kulübümüzün asıl amacı,yukarıda bahsettiğimiz avcılık prensiplerinin üyelerimize benimsetmek,seminer ve eğitim konferansları hem üyelerimize hem de diğer Avcılık Kulübü üyelerini katılımına açık olarak düzenlemek ve genel anlamda burada öğretilen bu bilgilerin avcılık amacı ile gidilen mera ve köylerde ki avcılara ulaşmasını sağlayacak yazılı bültenler haline getirip yurt çapında bu spora gönül vermiş insanlara bu sporun felsefesinin en iyi bilgiye dayanır bir şekilde iletmektedir. Ayrıca avcının yaban hayatını koruma görevlerinin önemi açısından yapılan seminer ve eğitim çalışmalarının yanında bugün yayın hayatında bulunan Avcılık ile ilgili bütün dergi ve mecmualara bu konular ile ilgili sürekli yazılar göndererek eğitime katkıda bulunmaktadır.

Atıcılık dalında ise bugün olimpik bir disiplin olan TRAP- SKEET VE DOUBLE TRAP dallarında kulübümüz Türkiye’nin en başarılı atıcılık kulübü hüviyetinin devamını sağlamak ve yetişen bu Sporcularımızı Milli Takımlar düzeyine getirerek yurtdışı başarılarımıza katkıda bulunmaktadır. Kulübümüz bünyesindeki Türkiye,Balkan Şampiyonu ve rekortmenlerimize daha iyi tesis,poligonlar ve kondisyon geliştirici tesisler kurarak bu sporcularımızın uluslar arası arenada daha büyük başarılar kazanmalarını sağlamak ve alt yapımızdan gelen gençlerimizi daha da iyi eğiterek bu başarıların sürekli olmasını sağlamak ana hedeflerimizin başında gelmektedir. Unutulan bu ATA Sporumuzun canlanması gerektiğini düşünerek yapılan planlar çerçevesinde aşağıda izah edilen yatırımlara hızla başlamak istemekteyiz. Bu çerçevede hem bünyemizdeki sporculara hizmet verirken hem de çevremizde yetişen avcı üyelerimizin çocukları ve yetenekli gençlerin seçilerek kulüp bünyesine alınması ve Atıcılık Sporuna uzun seneler hizmet vermelerini temin ederek ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil etmelerini sağlamak amaçlarımız içindedir.

Kulübümüzün kurucularının torunu olan Sayın Taner Satgan’ın anlatımı :

İSTANBUL AVCILIK VE ATICILIK SPOR KULÜBÜ NÜN KURULMA AŞAMASI

1918 ‘DE İSTANBUL’UN İŞGALİNDEN SONRA ANADOLUYA SİLAH VE MÜHİMMAT KAÇIRMAK İÇİN ŞEHRİN TANINMIŞ AİLELERİ KULÜBÜN İLK KURULMA DÜŞÜNCESİNİ 19 MAYIS 1919 ATATÜRK’ÜN SAMSUNA ÇIKTIĞI GÜN OLARAK KARARLAŞTIRIYORLAR. FAKAT DAHA SONRA HALİDE EDİB’İN 6 HAZİRAN 1919 TARİHİNDE Kİ MİTİNGİ ORGANİZE ETMEK İÇİN ERTELİYORLAR. BU MİTİNGİ, MEKİ- EMİNALİ- SERVET TARIK – ELİF NACİ- NAZMİ ACAR AİLELERİ KOMUTA DÜZENİ İÇERSİNDE ÇALIŞARAK YAPIYORLAR. ZOR GEÇEN 2 SENE SONRA ;

– 01.01.1921 TARİHİNDE
– DR. YUSUF CELALETTİN SATGAN (MEKİ) ŞEHİT
– AHMET ŞAKİR SATGAN
– OSMAN SATGAN (MEKİ )
-HALİL NAZMİ GENCEBAY BEYLER

İSTANBUL AVCILIK VE ATICILIK  SPOR KULÜBÜNÜ KURUYORLAR.